Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Trappenhuis.nl Hét infopunt voor traprenovatie & nieuwe trappen.
Vergelijk 50+ gespecialiseerde trappenmakers online!
header image
Trappenhuis.nl

Rubberwood trap: sterk & betaalbaar

Rubberwood wordt steeds meer gebruikt voor de productie van kasten, tafels, meubelen en trappen. Het is een sterke houtsoort met gunstige eigenschappen die goedkoper is dan vergelijkbare hardhoutsoorten. Een rubberwood trap heeft een lichte stijlvolle uitstraling en gaat erg lang mee. De trap kan afgewerkt worden met een vernis of beits naar keuze.

 

Wat is rubberwood?

voorbeeld van rubberwood Rubberwood is hout dat afkomstig is van de rubberboom. Rubberbomen worden gebruik voor de productie van latex. Na 25 jaar geeft de boom niet voldoende latex meer en wordt hij gekapt. Dit hout heet rubberwood. Het wordt veel gebruik in de meubelindustrie maar het is ook erg geschikt voor het maken van trappen. Het hout is licht gekleurd, is makkelijk te bewerken en is erg vormvast. Hij zal dus niet makkelijk krimpen of uitzetten.

 

 

 

 

Trap in rubberwood

De houten treden op een rubberwood trap worden meestal gezaagd uit verlijmde panelen. Door de stabiele eigenschappen van het hout en de sterke verlijming blijven de treden jarenlang mooi. Er zullen ook geen scheuren in ontstaan. Een rubberwood trap is qua kleur vergelijkbaar met een vurenhouten trap, alleen vele malen harder en slijtvaster.

Voorbeeld van rubberwood trap

 

Voordelen rubber wood trappen

Stabiel: het hout is erg stabiel. Het werkt niet of nauwelijks.
Makkelijk bewerkbaar:  je kan ze makken frezen, zagen of in boren.  Goed te verlijmen waardoor er grote panelen van gemaakt kunnen worden.
Goedkoop: rubberwood is interessant qua prijs. Het is 25 tot 35% goedkoper dan vergelijkbare hardhoutsoorten.
Ecologisch: afkomstig uit beheerde plantagebossen.
Afwerkingsopties: het hout is licht van kleur en kan in verschillende kleurtinten afgewerkt worden.

 

Prijs rubberwood trap

De prijs van een rubberwood trap ligt gemiddeld 25 tot 35% lager dan een trap die gemaakt is van een vergelijkbare hardhoutsoort. Indien je de lichte kleur van het hout kunt waarderen, dan loont het dus zeker de moeite om eens een prijsopgave te doen. Een trap wordt altijd op maat gemaakt en de prijs ervan is afhankelijk van het soort trap, het aantal treden en de afwerking. Een standaard rubberwood trap met kwartdraai kost gemiddeld 3000 tot 4000 euro.  Overweeg je de aankoop van een trap in rubberwood, ga dan altijd langs bij verschillende aannemers. Vraag offertes op maat aan en vergelijk nadien de verschillende prijsvoorstellen. Zo ben je zeker van de beste prijs. Vraag hier in één keer offertes op maat bij verschillende trappenmakers.

Trap in rubberwood

 

Afwerkingsmogelijkheden

Een rubberwood trap is licht van kleur en kan in verschillende kleurtinten afgewerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan een whitewash tint of een licht eiken kleur. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om de afwerking naturel te houden door de trap af te werken met een transparante vernis. De treden in een rubberwood trap hebben een luxe parketlook. Deze unieke uitstraling dankt het hout aan de wijze waarop de diverse stroken aan elkaar zijn verlijmd. Je kan de treden zo afwerken dat ze de uitstraling krijgen van een moderne trap. De kleurtint van het hout hangt samen met de gebruikte rubberwood soort. Er zijn immers meerde kwaliteiten rubberwood.

mogelijke afwerking rubberwood

 

 

Offertes voor trappen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde trappenmaker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde trappenmakers