Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Trappenmaker

Een kwalitatieve en goed afgewerkte trap staat of valt met de kennis en oog voor detail van je trappenmaker. Het kiezen van een partner is dan ook cruciaal om de trap van je dromen perfect naar wens uit te laten voeren. Onderstaand vind je een lijst met alle trappenmakers, hun werkwijzen en belangrijke aandachtspunten.

 

De eerste stap: Prijs aanvragen en trappenmakers vergelijken

Het is altijd raadzaam om bij verschillende trappenmakers langs te gaan. Zo kan je zelf hun trappen van nader bekijken en krijg je een eerste inzicht in de werking van het bedrijf en hun afwerkingsgraad. Om correct prijzen te vergelijken doe je er goed aan de maten zo nauwkeurig mogelijk op te schrijven. Schrijf duidelijk op wat jouw eisen zijn en vraag een offerte die zo gedetailleerd mogelijk is. Met maatwerk is het al snel appelen en peren vergelijken. Om de prijs zo nauwkeurig mogelijk in te laten schatten hou je ook best voldoende rekening met de gebruikte materialen en wijze van constructie:

 

trappenbouwer werkwijze Constructiewijze

De manier waarop je trap is opgebouwd zal een grote impact hebben op de prijs. Hoe meer handelingen er nodig zijn, hoe hoger het prijskaartje zal zijn. Een trap die geplooid wordt uit één metalen plaat zal vanzelfsprekend goedkoper zijn dan een trap met verschillende onderdelen die gelast moet worden. Ook de afwerkingsgraad is een factor waarmee je rekening moet houden. Onzichtbare lasnaden en schroeven gaan vanzelfsprekend duurder zijn dan duidelijk zichtbare constructiemethoden.

Schrijf al je eisen op en neem enkele inspiratiefoto’s mee bij de trappenmakers ter illustratie. Elk bedrijf houdt vast aan eigen gewoontes naargelang hun ervaringen. Sta hier ook voor open. Er zijn misschien wel betere constructiemethodes beschikbaar. Technologie staat niet stil, ook niet bij je trappenmaker.

 

Materialen

Wanneer je een trap op maat laat maken zal ook het gekozen materiaal een belangrijke rol spelen. Het ene hout is het andere niet en ook bij metaal is er heel wat verschil mogelijk. Kijk steeds goed na welke diktes er gebruikt worden, hoe het materiaal behandeld is, wat de samenstelling is en de eventuele afkomst. Minderwaardige materialen kunnen er dan wel hetzelfde uitzien, op termijn gaan ze toch veel sneller slijtage vertonen.

Alvorens langs te gaan bij de trappenmaker verdiep je je best al even in het door jou gewenste materiaal. Zo kunnen ze je geen fabeltjes wijsmaken en kan je ook enkele concrete vragen stellen aan de verkoper.

 

Stap 2: Kies voor een trappenmaker waar je een goed gevoel bij hebt!

Een prijs laten maken geeft je een eerste goede indicatie maar mag niet de enige reden zijn om samen in zee te gaan met een bedrijf. Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt met je contactpersoon en dat ze duidelijk weten wat je wensen zijn. Een nieuwe trap laten plaatsen kost al snel een pak geld. Het zou jammer zijn als je project niet volledig naar wens is omdat je afging op de prijs.

trappenmaker realisatie

 

Stap 3: Kijk de plannen aandachtig na

Door de plannen goed na te kijken heb je al een eerste goed zicht over het eindresultaat. Zeker wanneer je geen identieke trap hebt gezien in de showroom is het belangrijk dat je hier de nodige aandacht aan besteed. Overloop het kleinste detail met je trappenmaker zodat er zeker geen verwarring is. Een verkeerde interpretatie van aansluiting op het verdiep, kleuren en afwerkingen kunnen desastreuze gevolgen hebben.

 

Offertes voor trappen ontvangen?

Kies voor een vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van professionele trappenmakers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele trappenmakers