Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Soorten trappen: Modellen, Materialen & Prijzen

Om je te helpen bij het kiezen van de perfecte trap, zetten we hier de mogelijke modellen en de beschikbare materialen voor jou op een rijtje. Laat je inspireren door de verschillende realisaties voor grote en kleine woningen en voor grote en kleine budgetten. Ontdek hier de verschillende soorten trappen en hun prijzen.

Vraag gratis advies en offertes aan onze aangesloten vakmannen. ✓ Klik hier voor meer info.

 

Verschillende modellen

Afhankelijk van de beschikbare ruimte in je woning of in de kamer, heb je een ander soort trap nodig. Ontdek hieronder de verschillende mogelijkheden en vind de ideale trap voor jouw interieur.

 

wenteltrap inspiratie Wenteltrap

Een wenteltrap gaat in een spiraal naar omhoog. In tegenstelling tot een spiltrap of draaitrap hoeft die spiraal niet rond één centrale as te draaien.

Een wenteltrap kan afhankelijk van de beschikbare ruimte zo steil gemaakt worden als je maar wil. Wil je plaats besparen, dan win je meer ruimte door de trap redelijk steil te maken. Voor mensen die moeilijk de trap op kunnen, is een niet-steile trap dan weer interessanter.

Een wenteltrap is een van de meest elegante trappen die er zijn. Door de trap volledig langs de muren te laten draaien, kan je in het midden een open ruimte creëren. Daar betaal je echter ook voor, een wenteltrap kost minstens 2500 euro. Lees hier meer over wenteltrappen.

 

 

spiltrap Spiltrap

De draai- of spiltrap draait rond één centrale as. Dit maakt van dit soort trap een van de meest ruimtebesparende trappen. Je verliest er veel minder ruimte mee als met een rechte trap.

Bij een spiltrap kan zeer gemakkelijk een rustvlak, ook wel bordes genoemd, gemaakt worden. Dit brengt een groot comfort en veiligheidsgevoel in je ruimte.

Een spiltrap of draaitrap kan uit verschillende mogelijke materialen gemaakt worden.

Deze materialen zullen voornamelijk de prijs bepalen. Een spiltrap op maat is verkrijgbaar vanaf 1200 euro. Klik hier voor meer info over de spiltrap.

 

molenaarstrap Molenaarstrap

Wanneer je op zoek bent naar een trap die in elke woning past, is de molenaarstrap of steektrap de beste keuze. De molenaarstrap is een steile trap zonder draaiing.

Dit zorgt er echter wel voor dat de trap redelijk wat plaats in zal nemen. Hoe steiler je hem wil, hoe minder plaats hij zal innemen, maar ook hoe moeilijker hij te betreden zal zijn. Daarom is het verstandig om onder de trap een kast in te bouwen zodat deze ruimte optimaal benut kan worden als opslagruimte.

Het grootste voordeel van een molenaarstrap is de prijs. Een steektrap op maat is verkrijgbaar vanaf 1000 euro. Vind hier meer info over de steektrap.

 

 

zwevende trap inspiratie Zwevende trap

Bij een zwevende trap zijn de treden met metalen beugels rechtstreeks aan de muur bevestigd. Een zwevende trap heeft meestal geen leuning. Deze openheid creëert een groter ruimtegevoel in de kamer.

Indien je toch een leuning wenst, kan je opteren voor een zwevende leuning of een glazen plaat zodat het open gevoel behouden blijft.

Door de andere methode van plaatsing, kost een zwevende trap meer dan een standaard steektrap bijvoorbeeld. Anderzijds heb je ook minder materialen nodig, wat de prijs dan weer drukt. Reken voor een op maat gemaakte zwevende trap op een prijs vanaf 5000 euro. Meer info over een zwevende trap vind je hier.

 

 

open trap inspiratie Open trap

Een open trap wordt gekenmerkt door de afwezigheid van een stootbord. Met andere woorden, tussen de treden is geen materiaal voorzien, maar is er een opening.

Dit zorgt voor een grotere lichtinval en een groter ruimtegevoel. Een wenteltrap, spiltrap en molenaarstrap kunnen evengoed als open trap worden gemaakt.

Net zoals bij de andere soorten trappen hangt de prijs van een open trap af van de gebruikte materialen en het model. De gemiddelde startprijs van een open trap is rond de 4500 euro. Wanneer je van stijl wenst te veranderen, kan je steeds de open trap laten dichtmaken. Lees hier meer over open trappen.

 

 

zoldertrap inspiratie Zoldertrap

Een zoldertrap kan zowel vast als uitschuifbaar zijn. Waneer je een vaste trap hebt naar de zolder, heb je keuze uit de bovengenoemde modellen van trappen.

Een uitschuifbare trap wordt vooral toegepast wanneer je de zolder niet dagelijks gebruikt.

Dit type trap zorgt ervoor dat je geen ruimteverlies hebt. Om het geheel mooi af te werken, kan je hem monteren op een luik. Wanneer de trap dan toegeschoven is, sluit het luikje de toegang naar de zolder.

Een basismodel van een uitschuifbare zoldertrap is verkrijgbaar vanaf 120 euro. Lees hier meer over zoldertrappen.

 

 

Benieuwd naar een exacte prijs voor jouw trap op maat? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij gespecialiseerde vakmannen uit jouw buurt en vergelijk de prijzen.
✓ Klik hier om naar de offertepagina te gaan en ontvang gratis prijzen op maat.

 

soorten trappen

 

Materialen voor alle soorten trappen

Zo goed als elke trap van de bovengenoemde soorten kan gemaakt worden uit hout, beton, staal of metaal. Het vaakst wordt er gekozen voor een trap uit hout. Een houten trap is gemakkelijk te bewerken waardoor deze uitstekend op maat kan gemaakt worden. Een houten trap zal echter wel meer onderhoud vragen dan andere materialen. Het spreekt voor zich dat hout niet zomaar hout is, kies voor een eiken trap voor een authentiek en landelijk interieur. Ga voor een luxueuze look met een rubberwoord trap en pas hem toe in je modern interieur.

Een betonnen trap daarentegen is niet te kloppen qua onderhoudsvriendelijkheid. Vergeet het idee dat betonnen trappen enkel in industriële omgevingen voorkomen. Door deze te polieren creëer je een uiterst moderne uitstraling. Bovendien kan je het beton ook simpelweg gebruiken als constructiemateriaal en kan je hem vervolgens afwerken met hout, natuursteen of bijvoorbeeld tapijt.

Een ander mogelijk materiaal waaruit je trap gemaakt kan worden, is staal. Dit materiaal is uiterst sterk en kan daarom zwaardere constructies dragen als bijvoorbeeld hout. Wenteltrappen of spiltrappen worden zeer vaak uit staal gemaakt. Combineer je stalen trap met andere materialen zoals steen, glas of hout om de uitstraling warmer te maken.

Wanneer je zelf een origineel idee hebt, laat je dat het beste realiseren uit metaal. Metaal is gemakkelijk in verschillende vormen te gieten en is bijzonder sterk. Wens je een flinterdunne uitwerking van je trap, dan is metaal het juiste materiaal voor jou. Standaard metalen trappen zijn geheel onderhoudsvriendelijk en gaan zeer lang mee. Enkel wanneer je je trap wenst te lakken of te vernissen, zal je de beschermingslaag om de 5 à 10 jaar moeten vernieuwen.

 

Offertes voor trappen ontvangen?

Kies voor een vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van professionele trappenmakers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele trappenmakers