Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Trappenhuis.nl Hét infopunt voor traprenovatie & nieuwe trappen.
Vergelijk 50+ gespecialiseerde trappenmakers online!
header image
Trappenhuis.nl

Moderne trappen

Een moderne trap is niet alleen bijzonder strak maar biedt ook tal van voordelen. Ze zijn vaak goedkoper dan trappen in massief hout, zijn makkelijker te reinigen en wegen ook een stuk minder. Op deze pagina vind je alvast enkele realisaties van moderne trappen terug.

 

Zwevende zwarte trap

Moderne zwarte trap

Voor de inrichting van dit project werd gekozen voor een zwevende trap met zwarte houten treden. De eerste trede fungeert als bordes en geeft aan de trap een uitnodigend effect. De glazen wand beschermt tegen vallen en oogt heel strak vanwege zijn transparante karakter. Door de glazen platen schuin te plaatsen krijg je bovendien ook een opwaarts gevoel. Zwevende trappen zijn erg populair en worden vaak toegepast in moderne woningen. Meer informatie over hun toepassingsmogelijkheden en prijzen lees je in het artikel: Zwevende trap plaatsen.

 

Moderne trap in glas

Moderne zwarte trap

Trappen in glas hebben de laatste jaren aan heel wat populariteit gewonnen. Glas is een tijdloos materiaal dat heel luchtig oogt en makkelijk te bewerken is. Dankzij zijn transparante karakter lijken glazen trappen vaak veel luchtiger en laten ze ook een pak meer licht door. Zeker in moderne woningen waar veel licht een belangrijke troef is kan glas zeker tot zijn recht komen.

 

Moderne trap in de living

Moderne trap in living

Wanneer je woont in een kleine rijwoning of appartement waar de trap in de living staat kan je maar twee dingen doen: Zoveel mogelijk verbergen en hopen dat de aandacht er niet naar getrokken wordt of er iets moois van maken. Bij bovenstaand project werd duidelijk gekozen voor de tweede optie. Er werd een moderne houten trap geplaatst die de eyecatcher is zodra je binnenkomt. Sfeervolle decoratie onder en naast de trap verstoppen de verloren ruimte en maken van het interieur een stralend geheel. Wens je meer tips over het sfeervol inrichten van een woning, dan moet je zeker eens een kijkje nemen op de website van Interieurdesigner.nl.

 

Beklede metalen trap

Bekleden van moderne trappen

Deze trap is een mooi voorbeeld hoe de beste eigenschappen van verschillende materialen perfect gecombineerd kunnen worden. Voor het frame werd gekozen voor metaal, wat zorgt voor een luchtige en open structuur. De treden werden vervolgens bekleed met een donker gelakte houtsoort zodat het geheel meer warmte en klasse krijgt. Het resultaat is een prachtig modern interieur met een warmte toets.

 

Praktische trappen met inbouwkasten

Trap met inbouwkasten

Bij dit project kreeg de trap een wel heel prominente plaats in de woning. Hij werd geïntegreerd in de woonkamer en fungeert als scheidingswand in een open ruimte. Er werden inbouwkasten voorzien waarin de treden naadloos overlopen. Ook het plafond werd bekleed in dezelfde houtsoort zodat de woonkamer net een cocoon lijkt. Om valpartijen te vermijden werd ook hier gekozen voor een strakke glazen plaat. Moderne trappen die praktisch zijn en gemaakt zijn in massief hout bestaan dus echt! Lees hier meer over moderne houten trappen.

 

Oud trappenhuis in een modern kleedje

Gerenoveerde trap

Bij deze oude herenwoning werd besloten om de bestaande trap in een nieuw kleedje te stoppen. De treden en trapbomen werden zwartgelakt en bekleed met een strakke loper in Sisal. De oude trapleuning werd vervangen door een strak metalen exemplaar en langs de valzijde werd een glaswand voorzien.

 

Wit interieur

wit gelakte trap in metaal

De eigenaars van bovenstaande woning hadden maar één eis. De volledige woning moest van boven tot onder wit zijn. Aangezien wit snel vuil wordt werd er gekozen voor een metalen gelakte trap. Deze zijn makkelijk te reinigen en kunnen zeker tegen een stootje. Ontdek hier meer voorbeelden van metalen trappen.

 

Offertes voor trappen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde trappenmaker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde trappenmakers