Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Landelijke trappen

Landelijke trappen voegen heel wat flair toe aan je landelijke woning. Trappen in natuurlijke materialen zoals hout zijn het meest voorkomend. Ontdek hier meer info, prijzen en realisaties van trappen in landelijke stijl.

 

Landelijke trappen als steektrap

landelijke trappen steektrappen

Hout is een vaak voorkomend materiaal voor landelijke trappen. In bovenstaand voorbeeld werd massief hout gebruikt. Het voegt heel wat karakter toe aan deze woning. Steektrappen zijn omwille van hun eenvoudige vorm vaak goedkoper. Het is ideaal als je op zoek bent naar een betaalbare trap. Meer info over steektrappen, vind je hier.

 

landelijke trappen in hout

Trappen kunnen ook perfect gerenoveerd worden tot landelijke trappen. In bovenstaand voorbeeld is gebruik gemaakt van overzettreden in HDF. De houten leuning vergroot de landelijke stijl van de trap. Overzettreden zijn erg betaalbaar. Meer info over overzettreden vind je hier.

 

steektrap in staal

Je hoeft niet altijd hout te gebruiken. In bovenstaand voorbeeld gebruikte men zwart metaal. In deze realisatie past de stalen trap perfect in de landelijke stijl van de woning. Landelijke elementen en moderne elementen sluiten hier mooi bij elkaar aan. Meer info over trappen in metaal, vind je hier.

 

landelijke trappen in zwart wit

Bovenstaande steektrap met bordes is in overeenstemming met de rest van het interieur. Zowel qua materiaal als qua kleur. De treden zijn afgewerkt in dezelfde houtsoort en kleur dan de muren en vloer. Het stootbord is wit, net zoals de wanden en de deuren. Door die overeenstemming in stijl oogt het geheel overzichtelijk en één.

 

Wenteltrap als landelijke trap

landelijke trappen met draai

Een wenteltrap is een trap die omhoog loopt in spiraalvorm zonder centrale as. Een draaitrap heeft uitstraling en flair. Ze zijn dan ook flink duurder dan steektrappen omwille van hun complexe vorm. Hier geeft het hout de ruimte een warme gloed.

 

landelijke trappen met marmer

Wenteltrappen in landelijke stijl kunnen afgewerkt worden met elk mogelijk materiaal. In bovenstaand voorbeeld gebruikte men treden in marmer. In deze woning is de trap een echte eyecatcher. Het is werkelijk het pronkstuk van de woning. Deze trappen zijn duur, maar je hebt ze voor het leven.

 

landelijke draaitrap in hout

Het kan ook op een goedkope manier. In dit voorbeeld gebruikte men betaalbare overzettreden met een eenvoudige trapleuning. Mooi, overzichtelijk en proper.

 

Prijs landelijke trappen

De prijs van landelijke trappen is afhankelijk van het materiaal en de manier waarop ze bevestigd worden. Een steektrap op maat begint vanaf 1000 euro. Kies je voor een zelfbouwpakket? Dan is de prijs natuurlijk heel wat lager. Een wenteltrap kost al gauw minimum 2500 euro. Benieuwd naar de prijs van een landelijke trap?