Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Trappenhuis.nl Hét infopunt voor traprenovatie & nieuwe trappen.
Vergelijk 50+ gespecialiseerde trappenmakers online!
header image
Trappenhuis.nl

Design trappen

Ben je voorstander van een modern interieur en wil je een echte blikvanger in huis halen, dan mag een mooie design trap zeker niet ontbreken. Tips en inspiratie voor het ontwerpen van design trappen vind je terug op deze pagina.

 

Zwevende design trappen

Houten design trappen

Heb je net wat teveel hoogtevrees om tussen de treden door te kijken, dan kan je ook werken met een doorlopend stootbord. Dergelijke design trappen kunnen zowel in hout als metaal vervaardigd worden. Hou er wel rekening mee dat het opgaan van de trap iets moeilijker kan verlopen omdat het stootbord niet dieper zit dan de optrede.

 

glazen leuning design trappen

Eén van de grootste hindernissen van dit type design trap is het feit dat er natuurlijk ook een borstwering of leuning moet voorzien worden. Om het zwevend effect zoveel mogelijk te behouden wordt hier vaak gekozen voor glas. Hier hou je wel best rekening met een hogere kostprijs en meer poetswerk. Leuk detail ook op bovenstaande inspiratie foto: In het midden van de trap werden spankabels geplaatst zodat het gewicht gedeeltelijk door het plafond gedragen wordt.

 

zwevende design trap

Wil je een echte eyecatcher in huis halen, dan is een zwevende trap vast iets voor jou. Bij dit type trap worden de treden verankerd aan de muur waardoor ze net lijken te zweven in de lucht. Wil je de treden langs één zijde bevestigen dan is het belangrijk hier reeds rekening mee te houden bij de ruwbouw werken. De muur waarop de treden bevestigd worden moet namelijk heel wat draagkracht aankunnen. Meer info over de constructie van zwevende trappen vind je hier.

 

 

 

Massieve design trappen

Design trappen in beton

Werd je trap reeds gegoten in beton en wil je hem een moderne afwerking geven dan is dat uiteraard ook perfect mogelijk. Bij bovenstaande woonkamer werd er gekozen om de trap af te werken met strakke, dunne tegels. De treden werd haaks afgewerkt zodat het resultaat erg modern oogt. Ook de trapleuning mag gezien worden bij deze realisaties. Het repetitief karakter zorgt voor een speelse indruk en de keuze voor inox maakt het design compleet.

 

Design trap in beton

Wil je jouw trap een stoere betonlook geven, dan moet je zeker eens kijken naar de realisaties in beton. Afhankelijk van je voorkeur kan je ze laten polieren, ruw laten of bekleden met hout of tegels. Meer informatie over de kostprijs, afwerkingsmogelijkheden en plaatsing vind je terug in het artikel: Betonnen trap plaatsen.

 

Design trappen

Ook witte design trappen zijn de laatste jaren bijzonder populair. Bij bovenstaand inspiratiebeeld werd gekozen voor een gegoten trap in beton die nadien gelakt werd. De trap heeft de illusie van te zweven maar niets is minder waar. Het gewicht wordt volledig gedragen door de vloer en het bovenliggende verdiep. Bij het plaatsen van een witte trap moet je er steeds rekening mee houden dat stof en vuil sneller zichtbaar zal zijn. Witte design trappen in druk belopen ruimtes zijn om die redenen dan ook niet aangewezen. Een ontwerp van Nuca Studio.

 

 

Witte design trap

Bij bovenstaand inspiratie voorbeeld werd een bijhorende kast op maat ontworpen om de ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken. De treden zelf werden voorzien in massief hout wat zorgt voor een warme toets en het onderhoud zeker ten goede komt.

 

design-bordestrap

Moet je verschillende verdiepingen overbruggen en is je loopruimte beperkt dan kan je ook kiezen voor een zwevende bordestrap. Bij bovenstaande realisatie werd gekozen voor een metalen constructie die nadien afgewerkt werd met een donkere houtsoort. Bovenstaande foto is een mooi voorbeeld dat design trappen ook tijdloos kunnen zijn. Een ontwerp van architect Dyer Grimes.

 

Kostprijs design trap

De prijs van een design trap hangt grotendeels af van het gewenste afwerkingsmateriaal en de bevestigingswijze. Voor het plaatsen van een rechte zwevende trap voor één verdiep moet je rekenen op een kostprijs tussen de 7500 en 12500 euro. Gegoten betontrappen beginnen reeds vanaf 5000 euro. Benieuwd naar een prijs op maat voor uw project? Vraag nu vrijblijvend prijzen en offertes aan bij gespecialiseerde trappenbouwers via onze online offerteservice!

 

Offertes voor trappen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde trappenmaker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde trappenmakers