Design trappen
Ben je voorstander van een modern interieur en wil je een echte blikvanger in huis halen, dan mag een mooie design trap zeker niet ontbreken. Tips en inspiratie voor het ontwerpen van design trappen vind je terug op deze pagina.
Zwevende design trappen
Heb je net wat teveel hoogtevrees om tussen de treden door te kijken, dan kan je ook werken met een doorlopend stootbord. Dergelijke design trappen kunnen zowel in hout als metaal vervaardigd worden. Hou er wel rekening mee dat het opgaan van de trap iets moeilijker kan verlopen omdat het stootbord niet dieper zit dan de optrede.
Eén van de grootste hindernissen van dit type design trap is het feit dat er natuurlijk ook een borstwering of leuning moet voorzien worden. Om het zwevend effect zoveel mogelijk te behouden wordt hier vaak gekozen voor glas. Hier hou je wel best rekening met een hogere kostprijs en meer poetswerk. Leuk detail ook op bovenstaande inspiratie foto: In het midden van de trap werden spankabels geplaatst zodat het gewicht gedeeltelijk door het plafond gedragen wordt.
Wil je een echte eyecatcher in huis halen, dan is een zwevende trap vast iets voor jou. Bij dit type trap worden de treden verankerd aan de muur waardoor ze net lijken te zweven in de lucht. Wil je de treden langs één zijde bevestigen dan is het belangrijk hier reeds rekening mee te houden bij de ruwbouw werken. De muur waarop de treden bevestigd worden moet namelijk heel wat draagkracht aankunnen. Meer info over de constructie van zwevende trappen vind je hier.
Massieve design trappen
Werd je trap reeds gegoten in beton en wil je hem een moderne afwerking geven dan is dat uiteraard ook perfect mogelijk. Bij bovenstaande woonkamer werd er gekozen om de trap af te werken met strakke, dunne tegels. De treden werd haaks afgewerkt zodat het resultaat erg modern oogt. Ook de trapleuning mag gezien worden bij deze realisaties. Het repetitief karakter zorgt voor een speelse indruk en de keuze voor inox maakt het design compleet.
Wil je jouw trap een stoere betonlook geven, dan moet je zeker eens kijken naar de realisaties in beton. Afhankelijk van je voorkeur kan je ze laten polieren, ruw laten of bekleden met hout of tegels. Meer informatie over de kostprijs, afwerkingsmogelijkheden en plaatsing vind je terug in het artikel: Betonnen trap plaatsen.
Ook witte en lichtgekleurde design trappen zijn de laatste jaren bijzonder populair. Bij bovenstaand inspiratiebeeld werd gekozen voor een gegoten trap in beton die nadien gelakt werd. Bij het plaatsen van een witte of lichte trap moet je er steeds rekening mee houden dat stof en vuil sneller zichtbaar zal zijn. Witte design trappen in druk belopen ruimtes zijn om die redenen dan ook niet aangewezen.
Bij bovenstaand inspiratie voorbeeld werd een bijhorende kast op maat ontworpen om de ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken. De treden zelf werden voorzien in massief hout wat zorgt voor een warme toets en het onderhoud zeker ten goede komt.
Moet je verschillende verdiepingen overbruggen en is je loopruimte beperkt dan kan je ook kiezen voor een open bordestrap. Bij bovenstaande realisatie werd gekozen voor een metalen constructie die nadien afgewerkt werd met een lichte houtsoort. Bovenstaande foto is een mooi voorbeeld dat design trappen ook tijdloos kunnen zijn.
Kostprijs design trap
De prijs van een design trap hangt grotendeels af van het gewenste afwerkingsmateriaal en de bevestigingswijze. Voor het plaatsen van een rechte zwevende trap voor één verdiep moet je rekenen op een kostprijs tussen de 7500 en 12500 euro. Gegoten betontrappen beginnen reeds vanaf 5000 euro. Benieuwd naar een prijs op maat voor uw project? Vraag nu vrijblijvend prijzen en offertes aan bij gespecialiseerde trappenbouwers via onze online offerteservice!